Publicaties

Bijdrage Wim Scholten

Mijn onderzoek naar de geschiedenis van de sniepen langs de Lopikerwetering heeft al weer enige tijd geleden in een populaire  versie in het WBL-Magazine gestaan. Nu is de wetenschappelijke versie ook  verschenen, nl. in het Tijdschrift voor Historische Geografie.

We vinden de sniepen van de Uitweg tot Zevender. Het is een uniek fenomeen, dat we nergens anders vinden.  Uit mijn onderzoek is gebleken hoe de sniepen zijn ontstaan. Deze nieuwe inzichten zijn natuurlijk ook actueel vanwege de voorgenomen reconstructie van het fietspad langs de kaden.

Voor wie het artikel in het WBL-Magazine al gelezen heeft: deze wetenschappelijke versie verschilt daarvan, doordat alle plaatsen waarnaar verwezen wordt nauwkeurig in de voetnoten zijn vermeld met een adres, en verder is er een nauwkeurige bronvermelding. Ook veel leuke citaten in 17e-eeuws Nederlands. (Hardop lezen zoals het geschreven is, dan begrijp je het meestal direct).

Met hartelijke groeten, Wim Scholten

Tijdschrift voor Historische Geografie, 3e jaargang, nr 3, 2018, pp 227-236. Losse nummers kosten € 10. Bestellen kan via de website van de uitgever: www.verloren.nl/thg.

De WBL kent een aantal eigen uitgaven o.a.: 

  • Natuurwijzer Lopikerwaard Flora
  • Natuurwijzer Lopikerwaard Fauna
  • Wandelgids Hollandsche IJsselpad