WBL presenteert zich op het Groene Hart Jaarevent

Het Bestuurlijk Platform Groene Hart organiseerde op 23 september 2022 een evenement waar burgers, overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit het Groene Hart samenkwamen. Om aan elkaar te laten zien wat er zoal gedaan wordt voor het Groene Hart en zo het gesprek aan te gaan over waar het schittert en schuurt in het Groene Hart. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, relaties, maar bovenal wordt zo gewerkt aan samenwerking. Samenwerkingen die het Groene Hart versterken. 

Ook de Werkgroep Behoud Lopikerwaard (WBL) nam deel aan dit evenement. Bestuursleden Leo van den Berg en Leon Snoek gaven een presentatie over de WBL: de doelstelling, de werkwijze en de resultaten. Van de Lopikerwaard werden de sterktes en zwaktes, de bedreigingen maar ook de kansen weergegeven. Daarna werd ingegaan op een kwaliteitsaspect van de Lopikerwaard: de weidevogels. Bij de Lopikerwaard horen immers weidevogels, maar die zijn er steeds minder. Hoe komt dat en wat wordt hieraan gedaan? Aan de aanwezigen werd de vraag voorgelegd of de WBL zich actiever moet inzetten voor het herstel van het aantal weidevogels in de Lopikerwaard.

Bekijk hier de presentatie van de WBL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>