Duurzaamheidsprijs 2023 van Duurzaam Montfoort uitgereikt

Op vrijdag 6 juni 2023 ontvingen maar liefst twee genomineerden de Duurzaamheidsprijs uit handen van wethouder Van Wikselaar: Ramona Schalkwijk van Bloemweidemelk en duurzame melkveehouders Koos en Marina van der Wind. De Duurzaamheidsprijs is een pluim voor organisaties in de gemeente Montfoort die zich inzetten voor de omgeving, de natuur en anderen. Dit jaar is het thema Biodiversiteit.

Jury kiest winnaars uit acht genomineerden
In totaal waren er dit jaar acht genomineerden. Al deze organisaties zetten zich op een of andere manier in voor een groene, levendige omgeving met aandacht voor dieren, planten en de mens als onderdeel van de natuur. Uit al deze genomineerden is een prijswinnaar gekozen door een jury bestaande uit Arie Belo (winnaar van vorig jaar), Matthijs Hombergen (Klimaatburgemeester), Petra Kerste (organisator vanuit Duurzaam Montfoort) en wethouder Wim van Wikselaar.

Winnaars ontvangen toepasselijk kunstwerk
Ramona Schalkwijk en Koos en Marina van der Wind kregen beide, tijdens een feestelijke borrel bij Boer Hans, een compliment van de wethouder en ontvingen een kunstwerk gemaakt door Marjolein Muilwijk. Door papier te scheuren, kreuken en plakken en vervolgens te schilderen heeft Marjolein diverse soorten boomschors nagemaakt. Een prachtige prijs bij het thema Biodiversiteit en een mooi symbool voor de twee melkveehouders die ieder op hun eigen wijze met hun vak en de omgeving bezig zijn, maar in de kern volgens dezelfde waarden lijken te werken. Niet meer nemen dan noodzakelijk, teruggeven, en altijd met oog voor de omgeving.

Bekijk alle genomineerden  op de website van Duurzaam Montfoort 

De Werkgroep Behoud Lopikerwaard (WBL) was een van de genomineerden.  Op de foto bestuurslid Leo van den Berg. De WBL feliciteert beide winnaars met het behalen van deze mooie prijs.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>